Aller Heiligen Convent - de N.S.V. Carolus Magnus

Carolus Magnus is aangesloten bij het Aller Heiligen Convent (AHC). Het Aller Heiligen Convent bestaat uit studentenverenigingen uit negen universiteitssteden in Nederland. Naast hun eigen verenigingsleven nodigen deze negen zusterverenigingen elkaar uit voor knallende feesten en organiseren jaarlijks ook gezamenlijke AHC activiteiten.

Zo is er bijvoorbeeld elk jaar een groot feest voor alle eerstejaars (het MAFF), het AHC organiseert een Kleinkunstfestival, een Blinddate diner, een Biercantus en een grootste trots: het AHC Songfestival. Elke vereniging vaardigt dan een band af die met hun eigen nummer strijden om de eerste plaats. Zo hebben Guus Meeuwis en IsOokSchitterend (tegenwoordig IOS) het Songfestival al eens gewonnen. Als lid van een van de aangesloten verenigingen ben je altijd welkom op de sociƫteiten van de zusterverenigingen. Er zijn dus ook vaak uitstapjes van disputen, jaarclubs, commissies en onderverenigingen naar een van de zusterverenigingen.

De volgende verenigingen zijn aangesloten bij het AHC:
Nijmegen N.S.V. Carolus Magnus
Rotterdam R.S.V. Laurentius
Amsterdam L.A.N.X.
Utrecht C.S. Veritas
Leiden A.L.S.V. Quintus
Delft K.S.V. Sanctus Virgillius
Groningen R.K.S.V. Albertus Magnus
Tilburg T.S.C. St. Olof
Wageningen K.S.V. St. Fransiscus

De AHC - activiteiten bieden de ideale mogelijkheid om te zien hoe het eraan toegaat in andere studentensteden. Bovendien heb je misschien wel vrienden/vriendinnen van vroeger die in een andere stad lid worden (of al zijn) die je dan snel tegen komt!

Wil je meer weten over de AHC - verenigingen? Kijk dan op: www.ahcverenigingen.nl