Onderverenigingen - de N.S.V. Carolus Magnus

Naast alle mogelijkheden die commissies, disputen en jaarclubs bieden, kun je ook al je andere interesses en hobby’s binnen Carolus Magnus beoefenen. Speciaal hiervoor heeft Carolus Magnus een grote hoeveelheid aan onderverenigingen. Onderverenigingen bestaan uit een beperkte groep leden – gemengd en ongemengd – die zich gezamenlijk richten op het beleven van hun gedeelde passie. Onderverenigingen hebben vaak een sportieve of een culturele inslag.

Voor de sporters is er bijvoorbeeld het Heeren en Dames Hockey Genootschap (N.S.H.H.G./N.S.V.H.G) en CM All Stars voor de voetballiefhebbers. In cultureel opzicht houden onderverenigingen zich bezig met muziek – actief in de kroegband of achter de draaitafel en passief als liefhebber van een bepaalde stijl -, literatuur, films en de rijke tachtigjarige geschiedenis van de vereniging. Daarnaast bestaat binnen Carolus ook nog steeds een mannenkoor dat zich heeft gespecialiseerd in het zingen van traditionele studentenliederen en een studentenweerbaarheid waarvan de leden maandelijks op militaire oefenterreinen schietdagen bijwonen en ieder jaar in vol ornaat meelopen met de Vierdaagse. Sommige onderverenigingen zijn zo populair geworden dat zij niet meer weg te denken zijn uit het verenigingsleven in Nijmegen en al vele decennia bestaan.

 

Mocht je platzak zijn, wanneer je je contributie moet betalen kun je dit met behulp van online pokeren dit wellicht bij elkaar sparen. Ben jij een pokerfan, maar geen succes gehad met je pokerface? Dan is dit de oplossing voor je. Kijk goed rond voor de sites met de beste pokerbonussen!

 

Open Intro Nijmegen